ba logo

Tentoonstelling van 14 mei t/m 1 juli 2023  (meer informatie)


Frans Beelen (Utrecht) - sieraden & Ina Wolters (Lochem) - mixed media

(klik hier voor de uitnodiging [pdf])

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 14 mei 2023 om 16:00 uur.
De beide kunstenaars zijn dan aanwezig.
Er is muziek van Ton Ouwehand (gitaar) en Nico-Jan Beckers (accordeon).

 

 

Frans BeelenIna Wolters

Logo beeld & Aambeeld

Ina Wolters en Frans Beelen – nieuw werk

In de afgelopen 3 jaren vonden er veel ingrijpende gebeurtenissen plaats in het leven van Ina Wolters. Ze heeft in die periode veel klein werk op papier gemaakt. Haar thema ‘landschap’ is ze daarbij trouw gebleven: leeg, geabstraheerd, maar wel wat kleurrijker. Het gaat daarbij nog steeds om de essentie en de schoonheid van dat landschap.
De werken ontstaan in het atelier. Ze maakt veel gebruik van het toeval en het ‘spelen’ met het schildermateriaal. Om sterker te kunnen doordringen tot de kern van de verbeelding van het onderwerp (de gevarieerde natuur) heeft het werk tijd nodig, zowel tijdens het maakproces als tijdens het kijken.
Het recente werk van Ina Wolters heeft als titel “Reflectie-II” meegekregen. Het is een vervolg op de tentoonstelling “Reflectie” bij galerie Beeld & Aambeeld in 2018.

Ook Frans Beelen laat met regelmaat haar werk zien in Enschede. Met textiel als basis maakt zij vakkundig en met engelengeduld combinaties met allerlei vindmateriaal zoals kralen, veren, al of niet gepolijste stenen, parels en schelpen. Door de ongebruikelijke materiaalkeuze wordt niet alleen het oog naar het sieraad getrokken, maar ontstaat ook de drang om het te voelen, het aan te raken. En dat mag.
Frans Beelen maakt met recht pronkstukken, waaraan het secure handwerk dat eraan vooraf is gegaan, evenals het plezier waarmee het gemaakt is, zijn af te lezen. De sieraden, elk met een eigen karakter, zijn blikvangers die het midden houden tussen chique-klassiek en eigentijds-exotisch. Hun sierlijke vormen doen denken aan Jugendstil, maar ook aan vormgeving uit verre culturen.

Opening. De tentoonstelling wordt geopend op zondag 14 mei om 16:00 uur.
De beide kunstenaars zijn dan aanwezig en er is muziek:
Ton Ouwehand speelt gitaar en Nico-Jan Beckers accordeon.