ba logo

Tentoonstelling van 26 november t/m 30 december 2017   meer informatie

Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan onze nieuwe tentoonstelling.
De opening is op zondag 26 november 2017 om 16.00 uur.

15 Catalaanse sieraadkunstenaars

Xus Anglès - Núria Anguren - Montse Basora Morato - Gemma Canal - Lourdes Carmelo - Nicole Deuster - Carla García - Alicia Giráldez - Lola Gratacos - Sebastià Macia Estanyol - Clara Niubó - Ramon Puig Cuyas - Carme Roher- Fátima Tocornal - Silvia Walz

 

Sieraad Carla García
 

Sieraad Ramon Puig Cuyas

Logo beeld & Aambeeld

JOYAS SENSACIONALES - vijftien Catalaanse sieraadkunstenaars

Joyas Sensacionalesis een platform voor eigentijdse Catalaanse sieraadkunstenaars en is tevens de titel van de tentoonstelling die van 26 november t/m 30 december 2017 te zien zal zijn in de vitrines en aan de wanden van de Enschedese galerie Beeld & Aambeeld. In de tentoonstelling staat de sensatie centraal. Maar is het de sensatie van het sieraad op zich, of die van de drager? Oordeelt u zelf.

Om het sieraad als kunstvorm speciale aandacht te kunnen geven organiseert galerie Beeld & Aambeeld traditiegetrouw eens per jaar een tentoonstelling die uitsluitend gewijd is aan het hedendaagse sieraad, meestal uit één bepaald land. Veel landen zijn in de afgelopen jaren al aan de orde geweest. Zo waren er bijvoorbeeld exposities met sieraden uit o.a. Frankrijk, Scandinavië, Spanje, Estland, Duitsland, Ierland, Italië, Brazilië, Turkijke en vorig jaar (voor de derde keer) Japan. Dit jaar zal de 38e editie plaatsvinden.

Het was een grote wens van galeriehouder Karel Betman om opnieuw het werk van een groep Spanjaarden te laten zien. Deze wens is gerealiseerd dankzij de warme contacten met Ramon Puig Cuyas, die al jaren vertegenwoordigd wordt door de galerie, en diens vrouw en collega Silvia Walz. Beiden werkzaam als docent sieraadkunst aan de Escola Massana in Barcelona.

Het was Silvia Walz die in 2008 een groep voormalige studenten van haar opleiding uitnodigde om mee toe doen aan een samenwerkingsproject in de werkplaats Taller Perill, opgericht door Alicia Giráldez in hetzelfde jaar. Het idee was een platform te creëren waar de individuele ontwerpers temidden van hun collega’s kunnen werken, elkaars werk kunnen beoordelen en elkaar kunnen adviseren en inspireren. Dit leverde sensationele ervaringen op en zo ontstond de naam Joyas Sensacionales.

Nu is het bijna 10 jaar later en de groep is – afgezien van kleine wisselingen – nog steeds bij elkaar. Natuurlijk werken deze kunstenaars ieder aan hun eigen carrière maar ook als groep treden ze met regelmaat gezamenlijk naar buiten. Deze winter dus in de Enschedese galerie Beeld & Aambeeld.

De deelnemende kunstenaars zijn (in alfabetische volgorde): Xus Anglès, Núria Anguren, Montse Basora Morato, Gemma Canal, Lourdes Carmelo, Nicole Deuster, Carla García, Alicia Giráldez, Lola Gratacos, Sebastià Macia Estanyol, Clara Niubó, Ramon Puig Cuyas, Carme Roher, Fátima Tocornal en Silvia Walz.

De tentoonstelling wordt in een bijzondere ambiance geopend op zondag 26 november om 16:00 uur. Muziek: Hans Martin, gitaar