ba logo

Zomertentoonstelling van 2 juli t/m 6 oktober 2021

In de zomertentoonstelling is werk te zien van onder meer
Ron Ekkelenkamp, Manfred Nipp, Sybille Hermanns, Toscani en Billy Foley.
De galerie heeft ook een uitgebreide collectie hedendaagse sieraden van
Maria Hees, Frank van Zwicht, Renate Sennewald, Sibyl Heijnen, Persheng Warzandegan en Sumiko Hattori.

 


Billy Foley

 

 

Sumiko Hattori

Logo beeld & Aambeeld

Stroming en Spiegeling

In maart 2020 stond plots de wereld even stil. Door de oprukkende Covid-19-pandemie werd er een lockdown afgekondigd in Nederland en daarbuiten. Al gauw rees de gedachte dat deze situatie schreeuwde om reflectie, natuurlijk ook bij kunstenaars. Het project “Omwentelingen” van Lotje de Lussanet was daar in de zomer een treffend voorbeeld van. Kunst maken in tijden van corona. Dat is toch anders.
Zo heeft Marion Bouwhuis de afgelopen maanden veel in Twente gewandeld en is – als graficus in hart en nieren – opeens gaan fotograferen. Vooral de vele Twentse beken fascineerden haar. Zo is er een bijzondere reeks fotografische beelden ontstaan, soms herkenbaar aan de weerspiegeling van bomen in het water, maar vooral abstract. Om de foto's ten volle uit te laten komen zijn ze op aluminium afgedrukt. Het aluminium, af en toe zichtbaar, geeft een schittering die doet denken aan de weerkaatsing van zonlicht opwater.
Ook Maike Eilers wandelde veel in haar eigen omgeving. Zij legt onderweg haar indrukken van de natuur eerst vast in tekeningen, schetsen en foto’s om vervolgens in haar atelier de schaduwen, het licht, de spiegelingen en het water vast te leggen op doek
of papier. Met als doel dat de kijker in het werk gezogen wordt en erin kan verdwalen. Want kunst is voor haar een onderdompeling in een andere wereld vol ontdekkingen.
Karen Gillis heeft jarenlang ervaring als schilder, ontwerper, fotograaf en photoshopkunstenaar. Deze kennis draagt deels bij aan haar sieraadontwerpen, maar het leven zelf levert de grootste bijdrage met – ook bij haar - de natuur als grote inspiratiebron. Ook in coronatijd.
De sieraden vullen de vitrines en vormen het sluitstuk van het thema “Stroming en Spiegeling”; ze zijn vanwege de symmetrie spiegelingen van zichzelf en de halssieraden vallen als watervallen over de schouders.

De tentoonstelling wordt in verband met de coronamaatregelen niet officieel geopend.
Toch bent u van harte welkom. We vragen u even vooraf te bellen.