ba logo

Tentoonstelling van 21 novembert/m 30 december 2021    meer informatie

De galerie presenteert de jaarlijkse internationale sieradenshow
met werken van
Gema Barrera, Pascal a Marca, Laura Gonzalez, Ana Pina,
en Luis Acosta (tevens curator van de tentoonstelling).
In verband met de coronamaatregelen wordt de tentoonstelling geopend gedurende een gehele middag op zondag 21 november tussen 13:00 en 17:00 uur.
U bent dan van harte welkom om met ons een toast uit te brengen (zie de uitnodiging).


Pascal a Marca
Luis Acosta

Logo beeld & Aambeeld

Out of the Shadow into the Light -  Vanuit de Schaduw in het Licht

Om het sieraad als kunstvorm speciale aandacht te kunnen geven organiseert galerie Beeld & Aambeeld traditiegetrouw eens per jaar een tentoonstelling die uitsluitend gewijd is aan het hedendaagse sieraad, meestal uit één bepaald land of met één bepaald thema.
Dit jaar is alles anders en geeft Karel Betman, zelf goudsmid én galeriehouder, een aantal collega-galeriehouders gelegenheid om in zijn galerie tentoon te stellen.
Het is niet alom gebruikelijk dat ontwerpers van eigentijdse sieraden naast hun werk ook een galerie runnen. Omgekeerd komt veel vaker voor. De meeste galeries voor hedendaagse sieraden worden gerund door minstens één galeriehouder die ook zelf sieraden ontwerpt. De Enschedese galerie Beeld & Aambeeld van Karel Betman is daar al bijna 43 jaar een mooi voorbeeld van.
Deze galeriehouders organiseren veelal tentoonstellingen van anderen en staan zo meestal in de schaduw van hun exposanten. In de tentoonstelling “Out of the shadow into the light” worden ze deze keer zelf in het licht geplaatst zodat ze ook hun eigen vaardigheden kunnen tonen.
Als kunstenaar en niet als galeriehouder.
Dat geldt ook voor Luis Acosta, die de laatste jaren vooral als curator van sieradententoonstellingen optreedt en ook deze tentoonstelling heeft samengesteld.
Deelnemende kunstenaars:
• Gema Barrera & Pascal a Marca (eigenaren Galerie Caractère - Neuchâtel – Zwitserland)
• Laura Gonzalez (eigenaar Galería Lalabeyou - Madrid – Spanje)
• Ana Pina (eigenaar Tincal lab - Porto – Portugal)
• Luis Acosta (curator van o.a. “Rojo – Negro” en “Eloquence of Paper”)

Opening. De tentoonstelling wordt in verband met de voorzorgsmaatregelen niet op één bepaald tijdstip geopend, maar gedurende een gehele middag op zondag 21 november tussen 13:00 en 17:00 uur. U bent dan van harte welkom om met ons een toast uit te brengen op de collega-galeriehouders.
De tentoonstelling duurt t/m donderdag 30 december 2021.

Daarna gaat de tentoonstelling op reis. Na de primeur in Enschede zal “Out of the Shadow into the Light” nog achtereenvolgens te zien zijn in Barcelona (2022), Neuchâtel (2022), Madrid (2022) en eindigen in Porto (2023).