ba logo

Tentoonstelling van 8 oktober t/m 18 november 2017   meer informatie

Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan onze nieuwe tentoonstelling.
De opening is op zondag 8 oktober om 13.45 uur.


Inge Hondebrink

Fotografie
in het kader van de

Foto Manifestatie '17

Logo beeld & Aambeeld

INGE HONDEBRINK

In november 2013 werd het 25 jarig jubileum van Fotogalerie Objektief gevierd met exposities van zes bekende fotografen. De belangstelling was toen zo groot dat besloten werd om tweejaarlijks exposities van gerenommeerde fotografen te organiseren in samenwerking met verschillende kunstinstellingen in de stad. Zo zijn er dit jaar behalve bij Objektief ook fototentoonstellingen bij Tetem, Boekhandel Broekhuis, Rijksmuseum Twenthe, het Arendsmanhuis en galerie Beeld & Aambeeld. Het thema van de editie van dit jaar is Walk-in Worlds.

Galerie Beeld & Aambeeld presenteerde in 2013 de fototentoonstelling “Paul den Hollander & Paul de Nooijer” en in 2015 collodiumfoto’s van Alex Timmermans. Dit jaar is gekozen voor een verhalende tentoonstelling van Inge Hondebrink (Almelo, 1960). Zij is een gedreven en betrokken fotograaf (en filmer) en start vaak projecten over onderwerpen die haar sterk persoonlijk raken. Met de camera brengt zij mensen en verhalen in een onorthodoxe stijl tot leven. Of zij nu beroemd, gehandicapt, oud, jong of mooi zijn; iedereen is voor haar een uniek onderwerp. Dit blijkt ook uit haar serie “Next Stop Palookaville” van foto’s die zij heeft gemaakt van mensen die reizen met de Greyhound-bus in de USA. Wie in Amerika geen creditcard heeft, is voor lange reizen aangewezen op de Greyhound, de buslijn voor outsiders. Inge Hondebrink reisde 5000 kilometer mee en portretteerde de passagiers. Een roadtrip door het ruige Amerika. Ben was op zijn zeventiende een gevaar voor de samenleving. Nog één misstap en hij zou levenslang de bak in gaan. Nu, acht jaar later, heeft hij zijn leven radicaal veranderd. Hij denkt nog wel dagelijks aan zijn tweede poging tot moord. Melissa reist met zoon Russell (4) terug naar Seattle. Ze was in Tennessee om haar zieke vader te verzorgen, maar kreeg ruzie met diens nieuwe vrouw. De reis zal vier dagen duren. Chrissie is vanochtend na twee jaar vrijgekomen. In de gevangenis kickte ze af. Ze is op weg naar een halfway-home. Daar moet ze wennen aan een leven zonder drugs.

De tentoonstelling is interactief. Via QR-code’s bij de foto’s kunnen de verhalen ook worden beluisterd. Het project Next Stop Palookaville heeft zijn weerslag gevonden in een gelijknamig boek en was vorig jaar genomineerd voor de VOJN-Awards, de jaarlijkse prijzen voor de beste internetjournalistiek van Nederland.

De tentoonstelling bij galerie Beeld & Aambeeld wordt geopend op zondag 8 oktober om 13:45 als tweede onderdeel van een openingenestafette, die start om 13:00 uur in Fotogalerie Objektief en eindigt om 17:00 uur in het Arendsmanhuis. De tentoonstelling duurt t/m zaterdag 18 november 2017.