ba logo

Tentoonstelling van 10 juni t/m 12 juli 2017   meer informatie

Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan onze nieuwe tentoonstelling.
De opening is op 10 juni om 17.00 uur.

Sieraden Solo - Haarlems Sieraad Collectief

Sylvia Blickman - Brigit Daamen - Hilde Foks - Jennifer Hoes

Birgit Laken - Floor Max - Carla Nuis - Annemiek Steenhuis

 


Sieraad - Brigit Daamen

 

 

Sieraad - Sylvia Blickman
Logo beeld & Aambeeld

SIERADEN SOLO, 10 jaar Haarlems Sieraad Collectief

Het Haarlems Sieraad Collectief (HSC), bestaande uit Sylvia Blickman, Brigit Daamen, Hilde Foks, Jennifer Hoes, Birgit Laken, Floor Max, Carla Nuis, en Annemiek Steenhuis viert dit jaar zijn 10-jarig bestaan! Een overzicht van al hun samenwerkingsprojecten wordt getoond in de Enschedese galerie Beeld & Aambeeld, van 10 juni t/m 12 juli 2017.

Solo
De formule van galerie Beeld & Aambeeld is tentoonstellingen maken door werk van een beeldend kunstenaar en sieraadontwerper te combineren. Een aantal van de leden van HSC heeft al diverse keren bij galerie Beeld & Aambeeld geëxposeerd. Dat was dan altijd in combinatie met werk aan de wand van een kunstenaar, uitgekozen door galeriehouder Karel Betman. Dit keer, ter ere van het 10-jarig jubileum, worden zowel de vitrines als de wanden gevuld met werk van het HSC.

Diverse thema’s
Als groep heeft het HSC zich altijd laten inspireren door het rijke culturele erfgoed van Nederland (en Haarlem uiteraard). Een getuigenis hiervan is deze tentoonstelling “SIERADEN SOLO”. Een verrassende expositie van hedendaagse sieraden, geïnspireerd op de collectie van het Teylers Museum, het Archeologisch Museum, de architectuur van het gerestaureerde Rijksmuseum Amsterdam, en andere bijzondere locaties met wie het HSC de afgelopen 10 jaar heeft samengewerkt.

Over het Haarlems Sieraad Collectief
In 2007 werd het HSC opgericht door initiatiefnemer Brigit Daamen. De leden van het collectief zijn allen professioneel werkzaam als kunstenaar/vormgever, met een passie voor het ‘auteurssieraad’. Het doel van het HSC is het klimaat voor moderne sieraadvormgeving –en met name het auteurssieraad – in Nederland en daarbuiten te ontwikkelen en breed uit te dragen. Creativiteit, ambachtelijkheid en professionaliteit vormen de binding tussen de leden van het collectief. Naast de gezamenlijke HSC-exposities, exposeren de leden ook individueel in binnen- en buitenland. Hun werk is opgenomen in tal van museumcollecties en wordt vertegenwoordigd door diverse (sieraad)galeries.

Wanneer
Zaterdag 10 juni t/m woensdag 12 juli 2017. 
Opening zaterdag 10 juni om 17.00 uur met een toelichting door het HSC.
Muziek: Bert van der Veen, piano.