ba logo

Tentoonstelling van 18 oktober t/m 25 november 2020 meer informatie

Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan de tentoonstelling.
In plaats van een officiële opening houden wij open huis op zondag 18 oktober tussen 13:00 en 17:00 uur.
De beide kunstenaars zijn dan aanwezig.

Sonja KoczulaPauline Barendse & Jan Matthesius

 
Logo beeld & Aambeeld

SONJA KOCZULA en PAULINE BARENDSE & JAN MATTHESIUS

Sonja Koczula ontwikkelt haar eigen vormen en symbolen. Tekens en sporen, maar vooral de kracht en beweging daarvan, zijn altijd het uitgangspunt in haar schilderijen en tekeningen. Ze interesseert zich vooral voor de dynamiek en zo ontstaan opmerkelijke kunstwerken met een bijzonder ruimtelijk effect. Monumentale donkere vormen zijn als ornamenten op een heldere ondergrond geplaatst. Expressie en kracht spatten van het doek. Tegelijkertijd verraadt de achtergrond de andere kant van Koczula; met subtiel kleurgebruik schept zij een geheimzinnige en lyrische gelaagdheid. Zo bevat elk schilderij twee werelden waarvan de ene duidelijk zichtbaar is en de andere bijna verborgen als poëzie aanwezig is.

Pauline Barendse en Jan Matthesius, beiden sieraadontwerpers, staan bekend onder de naam “Dubbelop”. Ooit apart van elkaar begonnen, met een voorliefde voor bijzondere technieken en materialen, ontstond er na een bijzondere ontmoeting een intensieve samenwerking. Samen nog steeds op zoek naar dat ene materiaal en hoe daarvan dat ene speciale sieraad gemaakt moet worden. Zij hadden een voorkeur voor goud en zilver, maar ook door andere metalen – zoals aluminium, titanium en tantaal – worden ze steeds vaker uitgedaagd. Met oude en nieuwe technieken tonen ze hun vakmanschap. Het is letterlijk dubbelop: goede vormgeving en optimale vakkennis.

Voor alle drie de kunstenaars geldt dat ze onderscheiden zijn met diverse prijzen, dat hun werk internationaal tentoongesteld wordt en dat hun werk inmiddels te vinden in publieke en particuliere collecties in binnen- en buitenland.

In plaats van een officiële opening houden wij open huis op zondag 18 oktober tussen 13:00 en 17:00 uur. Zo kunnen we het bezoek spreiden en drukte voorkomen. De kunstenaars zijn dan aanwezig.