ba logo

Beeld & Aambeeld

Karel en Martha

Sinds 1979 worden bij galerie Beeld & Aambeeld aan de Walstraat in Enschede, Nederland, tentoonstellingen georganiseerd van zowel ‘kunst aan de wand’ als ‘sieraden in vitrines’. Het gaat om werk van professionele kunstenaars en acht tentoonstellingen per jaar, bij voorkeur in een combinatie van een beeldend kunstenaar en een sieraadontwerper.

Daarnaast is er een uitgebreide stock van schilderijen, gemengde technieken, grafiek en sieraden. Galerie Beeld & Aambeeld is regelmatig initiator of deelnemer bij grootschalige projecten en organiseert tentoonstellingen op andere locaties, in binnen- en buitenland.

Bedrijven en particulieren in de galerie terecht voor adviezen over collectioneren, restaureren, relatiegeschenken, inlijsten en ophangen van kunst. De galeriehouder Karel Betman staat garant voor betrouwbare bemiddeling.

Het kunstenaarsbestand van de galerie bestaat uit tachtig kunstenaars van beide disciplines uit binnen- en buitenland, van wie de meesten met regelmaat in galerie Beeld & Aambeeld tentoonstellen.

Bij de beeldende kunstenaars ligt het accent op de lyrisch-abstracte en abstract-expressionistische hedendaagse schilderkunst. Het merendeel werkt in gemengde technieken, maar ook de ‘pure’ schilders, beeldhouwers, tekenaars en grafici ontbreken niet. De werken van de sieraden-kunstenaars vertonen sterke staaltjes van echte edelsmeedkunst: eigentijdse, zeer bijzondere ontwerpen, uitgevoerd in edele metalen of combinaties van edele en onedele materialen.

Om deze kunst extra onder de aandacht te brengen, wordt eens per jaar een tentoonstelling gemaakt die geheel is gewijd aan het sieraad. De maand december is inmiddels traditioneel de sieradenmaand.

Op 25 juli 2014 is Martha Haveman overleden. Meer informatie over het werk van Karel Betman is te vinden op deze website.